svētdiena, 2011. gada 20. novembris

apelsīna-kanēļa skrubis

Šoreiz- daudz enerģiskāks, nekādas relaksējošas iedarbības. Vispirms tas tapa kā apelsīnu produkts, taču konstatēju, ka šeit darbojas tie paši principi, kā gatavojot ēst- kaut kā pietrūka un pieliku kanēli- lai jau ir kā deserts. Jau ir izlietots, ļoti labs.
Vajag (2 porcijām):
1/3 gl damerara cukura
2 TK eļļas (man- aukstā spieduma negrauzdēto (!!) sezama sēklu)
2 TK citrona sulas
2 pilieni apelsīna ēteriskās eļļas
liela šķipsna malta kanēļa
Burka: no "Daugavas" vājpiena biezpiena. Nolēmu, ka tā ir laba investīcija:) nākamajiem skrubjiem, optimāls izmērs un forma. Labāk nopirktu suflē, tas ir garšīgs, bet biezpiens gan nebija.Uz vāka uzlīmēju apli, izgrieztu no kaut kādas gleznas reprodukcijas no veca žurnāla. Un, punktiņi, saprotams, ar permanento marķieri:)

3 komentāri:

Sarkanā Biete teica...

Gaisā laikam virmo kaut kāda skrubjtelepātija, jo arī es beidzot esmu tiktāl izkasījusies, ka nu jau vācu sastāvdaļas savam pirmajam paštaisītajam skrubim, tikai ar to eļļu man neiet:( Saki, ka der tikai negrauzdēto sezama sēkliņu eļļa?

Anita teica...

Nē, ko tu! der jebkura tīra auksti spiesta eļļa, kuras smarža tev netraucē un kuru var likt uz ādas. Kviešu dīgstu, kokosa, argana, aprikožu kauliņu, olīveļļa, noteikti arī vīnogu. Internētā pētot šo tēmu, visbiežāk sastapu kokosa.

Irēna teica...

Cik jauki, noteikti mēģināšu!